(návod
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Dietní perník
Postup
1/2 l banánový džus, 200 g HL mouky, 200 g špaldové HL mouky, ČL skořice, 1 balíček skořicového cukru, 1 vejce, 2 LŽ rumu, ČL kakaa, javorový sirup nebo med dle potřeby, 1 kypřící prášek do perníku, nastrouhané jablko
Bílek vyšleháme se skořicovým cukrem, skořicí a kakaem, přilijeme džus. Přisypáváme mouku a šleháme. Po té zašleháme žloutek, nastrouhané jablko, rum a javorový sirup či med. Směs nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180° asi 30 minut. Na teplý perník si připravíme cukrovou polevu asi ze šesti lžic třtniového cukru a dvou nebo tří lžic vody. Nalijeme na teplý perník a necháme ztuhnout.
Bílek vyšleháme se skořicovým cukrem, skořicí a kakaem, přilijeme džus. Přisypáváme mouku a šleháme. Po té zašleháme žloutek, nastrouhané jablko, rum a javorový sirup či med. Směs nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180° asi 30 minut. Na teplý perník si připravíme cukrovou polevu asi ze šesti lžic třtniového cukru a dvou nebo tří lžic vody. Nalijeme na teplý perník a necháme ztuhnout.
Líbil se vám návod? Podělte se o něj s přáteli
Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k návodu

kopretin.a
(upraveno)
24. 3. 2012, 18:10
"dietní" bych asi přepsala na "zdravější"

nahlásit

Michellinka
(upraveno)
24. 3. 2012, 17:59
Prosím, přehoďte si to do receptů. Díky

nahlásit